RASPIS POJEDINAČNIH PRVENSTAVA GRADA ZAGREBA ZA JUNIORE I JUNIORKE DO 17 i 19 GODINA ZA 2022. GODINU

Organizator: Zagrebački šahovski savez 

Mjesto održavanja: Dom sportova, dvorana za šah

Vrijeme održavanja: 21.05. i 28.05. s početkom u 10:00 sati.

Ovisno o broju prijavljenih igrača odrediti će se sustav igre (berger ili švicarac). Po danu će se najviše igrati tri kola.

Tempo igre je 25 minuta po igraču uz dodatak od 10 sekundi za svaki završeni potez, počevši od prvoga. Partije se igraju po Pravilima FIDE. Zapisivanje poteza je obavezno. Igrač na
početak partije smije zakasniti 15 minuta. U slučaju većeg kašnjenja igrač gubi partiju kontumacijom. Odgađanja partija nema!

Pravo sudjelovanja imaju svi hrvatski državljani koji su registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu za 2022. godinu, a da nisu do 01.01.2022. navršili 17 odnosno 19 godina, registrirani matično za šahovski klub koji je član Zagrebačkog šahovskog saveza ili da imaju prebivalište na području grada Zagreba.

Dvojna registracija (kada je igrač registriran za matični klub koji nije član Zagrebačkog šahovskog saveza) ne daje pravo nastupa na pojedinačnom prvenstvu grada Zagreba.
Prijave igrača za nastup vrše klubovi za svoje članove. Pojedinačne prijave su važeće samo za igrače koji su pojedinačno registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu, te nisu članovi niti jednog kluba.
Na dan početka natjecanja nema prijava.
Upisnina po igraču iznosi 30 kn i klub treba uplatiti ukupan iznos za prijavljene igrače na račun ZŠS-a (IBAN: HR2424020061100048951) prije početka turnira. Prijave se primaju na email adresu Zagrebačkog šahovskog saveza: zagrebacki.sah.savez@gmail.com zaključno do 20.05. (20:00 h)
Zagrebački šahovski savez osigurava ispravan šahovski sat i šahovsku garnituru sa šahovnicom standardnih turnirskih dimenzija.
Pobjednici u svakoj konkurenciji bit će nagrađeni peharima i prva tri natjecatelja medaljom.
Pobjednici u svakoj konkurenciji stječu pravo refundiranja troškova smještaja na pojedinačnom prvenstvu RH u slučaju da osvoje na državnom prvenstvu jedno od prva tri mjesta. Proglašenje rezultata i podjela medalja će biti u dvorani za igru 15 minuta nakon završene zadnje partije.

Za vrijeme igre igrači su dužni isključiti mobilne telefone. U slučaju da igraču zvoni mobilni telefon u turnirskoj sali kažnjava se gubitkom partije. Roditeljima, voditeljima i pratnjama nije dopušteno ulaziti u ograđeni dio za igrače. U slučaju prekršaja biti će udaljeni iz dvorane za igru.

zgss_logo

ZŠS MASARYKOVA 22 10000 ZAGREB
Pon-Pet: 17:00 – 22:00
Sub: 18:00 – 22:00
zagrebacki.sah.savez@gmail.com