RASPIS POJEDINAČNIH PRVENSTAVA GRADA ZAGREBA ZA JUNIORE I JUNIORKE DO 17 i 19 GODINA ZA 2023. GODINU

Organizator: Zagrebački šahovski savez

Mjesto održavanja: Dom sportova (dvorana za šah i bridge)

Vrijeme održavanja:

21.05., 28.05. i 04.06. s početkom u 10:00 sati.

Tempo igre je 30 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki završeni potez, počevši od prvoga. Svi turniri će imati 9 kola, tri kola po terminu. U slučaju manjeg broja prijava po konkurenciji igrati će se ‘berger’ turnir s manje od 9 kola. Partije se igraju po Pravilima FIDE. Zapisivanje poteza je obavezno. Igrač na početak partije smije zakasniti 15 minuta. U slučaju većeg kašnjenja igrač gubi partiju kontumacijom. Odgađanja partija nema!

Pravo sudjelovanja imaju svi hrvatski državljani koji su registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu za 2023. godinu, a da nisu do 01.01.2023. navršili 17, odnosno 19 godina, registrirani matično za šahovski klub koji je član Zagrebačkog šahovskog saveza ili da imaju prebivalište na području grada Zagreba.

Dvojna registracija (kada je igrač registriran za matični klub koji nije član Zagrebačkog šahovskog saveza) ne daje pravo nastupa na pojedinačnom prvenstvu grada Zagreba.

Prijave igrača za nastup vrše klubovi za svoje članove. Pojedinačne prijave su važeće samo za igrače koji su pojedinačno registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu, te nisu članovi niti jednog kluba.

Upisnina po igraču iznosi 5,00 eura i klub treba uplatiti ukupan iznos za prijavljene igrače na račun ZŠS-a (IBAN: HR2424020061100048951) prije početka turnira. Prijave se primaju na email adresu Zagrebačkog šahovskog saveza: zagrebacki.sah.savez@gmail.com zaključno do 20.05. (20:00 h).

Na dan početka natjecanja nema prijava.

U dvoranu za igru treba doći najmanje 10 minuta prije početka prvog kola. Parovi prvog kola će biti objavljeni na web stranici ‘Chessresults’ uvečer dan prije početka turnira (nakon 21:00 h) i u dvorani za igru na dan početka turnira.

Zagrebački šahovski savez osigurava ispravan šahovski sat i šahovsku garnituru sa šahovnicom standardnih turnirskih dimenzija.

Pobjednici u svakoj konkurenciji biti će nagrađeni peharima i prva tri natjecatelja medaljom. Pobjednici u svakoj konkurenciji stječu pravo refundiranja troškova smještaja na pojedinačnom prvenstvu RH u slučaju da osvoje na državnom prvenstvu jedno od prva tri mjesta. Proglašenje rezultata i podjela medalja će biti u dvorani za igru 15 minuta nakon završene zadnje partije.

Za vrijeme igre igrači su dužni isključiti mobilne telefone. U slučaju da igraču zvoni mobilni telefon u dvorani za igru kažnjava se opomenom, a u ponovljenom slučaju gubitkom partije. Roditeljima, voditeljima i pratnjama nije dopušteno ulaziti u dvoranu za igru.

 

zgss_logo

ZŠS MASARYKOVA 22 10000 ZAGREB
Pon-Pet: 17:00 – 22:00
Sub: 18:00 – 22:00
zagrebacki.sah.savez@gmail.com